Monday 16 June 2014

Hello everyone! Some of you know the taste of such yummy chocolate kisses and some
 of you were asking for the recipe, which, to be honest, is really easy. And as the wonderful chocolate scent, which will fill your house while you're baking, is worth the little effort
(really little, trust me - making these cookies is like playing with muddy sand on the beach),
let's try to make these delicious cookies for today's coffee or tea! 
And don't forget about a great company for tasting (even if it's just a great book)!

Ingredients:
120 - 140g cold unsalted butter,
1/2 glass powder sugar,
1 glass plain flour,
5 teaspoons potato flour
2 tablespoons cocoa,
2 egg yolks


Cream:
the simplest version - 100g melted dark chocolate
or
chocolate ganache



Mix all ingredients to make the dough, put in the fridge for 30min (I put it in just for 10, as I am not the most patient person in the world). When ready, take small portions of the dough, make
a ball of each and put on
 a flat tin lined with baking paper. Flatten each of them a bit. Bake in 180C for 5-7min.
Put away to cool them down. After that, smear the cookies with cooled chocolate and stick them in a pair. Just let them kiss each other!


Enjoy!


*

Dzien dobry wszystkim! Niektorzy z Was dobrze znaja smak moich czekoladowych caluskow,
a poniewaz wiele osob pytalo mnie o przepis, postanowilam podzielic sie nim tutaj, niejako "hurtowo", majac nadzieje,ze skorzystaja rowniez inni. Receptura i wykonanie jest naprawde bardzo latwe - robienie tych ciastek nieodmiennie przypomina mi zabawe "blotkiem" na plazy.
A poniewaz zapach, jaki wypelni  Wasze domy podczas pieczenia jest wart kazdego wysilku namawiam do upieczenia rowniez tych, ktorzy nigdy tych ciasteczek jescze nie probowali. Idealne do kawy, herbaty, mleka...co kto lubi. A jak juz beda gotowe nie zapomnijcie o zapewnieniu sobie dobrego towarzystwa do delektowania sie nimi (nawet, jesli to bedzie tylko/az dobra ksiazka)!


Skladniki:
12-14 dag zimnego masla,
1/2 szklanki cukru pudru,
1 szklanka maki pszennej,
5 lyzeczek maki ziemniaczanej,
2 lyzki kakao,
2 zoltka.

Krem:
wersja najprostsza - 10 dag rozuszczonej gorzkiej czekolady
lub
czekoladowe ganache.


Wykonanie:
Z podanych skladnikow zagniesc ciasto, owinac folia i wlozyc na ok.30min do lodowki
(ja wkladam tylko na 10min, nie naleze do najbardziej cierpliwych osob na swiecie). 
Po tym czasie nabierac male porcje, uformowac z nich kulki i ukladac na wylozonej papierem blaszce. Kazda kulke lekko splaszczyc. 
Piec w 180C przez ok 5-7 min. Calkowicie wystudzic. 
Posmarowac przestudzona rozpuszczona czekolada lub ganache  wystudzone ciastka
 i sklejac po dwa.

Udanego pieczenia i jeszcze lepszego zajadania!





Click here to view website!

No comments:

Post a Comment